ترندهای هوش تجاری را بشناسید
هوش تجاری (BI) یا Business Intelligence مجموعهای از مهارتها، تکنولوژیها و برنامههای کاربردی است که به منظور جمعآوری، یکپارچهسازی، تجزیهوتحلیل و ایجاد دسترسی به دادههای سازمان مورد استفاده قرار میگیرند.
در سالهای گذشته، رویدادهای جدیدی ظهور یافتهاند که تاثیر عظیمی در ساز و کار ارتباطات، همکاری و امنیت سازمانها داشتهاند. در این بین ترندهای پرتاثیر صنعت IT مانند دیجیتالی شدن و امنیت شبکه، فناوری ابری، هوش مصنوعی و موبایل، راهبردها و چگونگی سرمایهگذاری سازمانها را در حوزههای مختلف تغییر دادهاند. در ادامه ده ترند هوش تجاری را بررسی میکنیم.
۱- مدیریت کیفیت داده
توسعه هوش تجاری در جهت تحلیل و استخراج دادهها از منابع اطلاعاتی بیشماری استفاده میکند. این منابع توسط شرکتها در مقیاسی بسیار بزرگ جمعآوری میشود که در عین حال با مجموعهای از خطاها و گزارشهای کمکیفیت همراه است.
در حقیقت مدیریت کیفیت داده عامل کلیدی برای تحلیل دادههای کارآمد محسوب میشود. با این وجود؛ کیفیت پایین دادهها باعث کاهش دقت درک مشتریان برای تصمیمگیریهای درست برای کسب و کار، کاهش درآمد و افزایش هزینههای عملیاتی میشود.
تیم AccBI به کمک هوش تجاری میتواند با اتصال به صدها منبع داده مقادیر زیادی از دیتاهای ساختار یافته و گاهی بدون ساختار را برای کمک به شناسایی، توسعه و ایجاد فرصتهای جدید کسبوکار راهبردی برای سازمان شما جمع آوری نماید.
۲ – اکتشاف داده
اکتشاف داده ها در زمره سه گرایش برتر هوش تجاری، از لحاظ اهمیت قرار دارد که نیاز به درک روابط بین دادهها در قالب آمادهسازی دادهها، تحلیل بصری و تجزیه و تحلیل پیشرفته هر کدام از آنها دارد.
بر این اساس، کاربران کسب و کار نیازمند نرمافزارهایی با قابلیتهای زیر هستند:
- سریع و انعطافپذیر
- کاهش زمان رسیدن به بینش
- فراهم کردن امکان کنترل آسان حجم و انواع داده
از آنجایی که انسانها دادههای دیداری را بهتر پردازش میکنند، روند اکتشاف داده ها یکی از روندهای مهم و برتر هوش تجاری خواهد بود.
۳- هوش مصنوعی
در دنیایی که اغلب سازمانها به هوش مصنوعی روی آوردهاند، چگونه میتوان به مدلهای یادگیری آنها اعتماد کرد؟ برای داشتن یک پروژه هوش تجاری موفق بایستی از اجزای اصلی هوش تجاری (BI) استفاده شود. ولی در نهایت نباید فراموش کرد که هدف از افزایش هوش مصنوعی این است که به تخصص و درک انسان کمک کند ولی جایگزین آن نشود.


۴- ابزارهای تحلیل پیشگویانه و تجویزی
ابزارهای تحلیل کسب و کارها با تمرکز بر آینده، همواره تلاش میکند به سوالهایی مانند «در آینده چه اتفاقهایی میافتد و چطور این اتفاقات خواهد افتاد» پاسخ دهد. بر همین اساس؛ تحلیلهای پیشگویانه، در بین متخصصان داده بیشتر مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. از طرفی، کلاندادهها در حال تبدیل شدن به کانون اصلی فرآیندهای تحلیل هستند و علاوه بر شرکتهای بزرگ، شرکتهای کوچک نیز به این نوع تحلیلها نیاز پیدا کردهاند.
تحلیل تجویزی مبتنی بر مدلسازی دادهها بوده و هدف آن درک آنچه اتفاق خواهد افتاد و درنهایت شناسایی بهترین قدمی است که میتوان در ادامه برداشت. این نوع تحلیل برای درک بهتر مشتریان، محصولات، شرکا و شناسایی خطرات و فرصتهای بالقوه شرکتها مورد استفاده قرار میگیرد.
۵- ابرهای بهم پیوسته
استفاده از فضای ابری روزبهروز به سوی همگانی شدن پیش میرود. شرکتهای بیشتری به علت افزایش ابزارهای مبتنی بر ابر به سمت آن حرکت خواهند کرد. علاوه بر این، کارآفرینان یاد میگیرند از قدرت تحلیلی ابری برای منابع داده، مدلهای داده، برنامههای پردازش، قدرت محاسباتی، مدلهای تحلیلی و ذخیرهسازی دادهها استفاده کنند.
انعطافپذیری بیشتر و ریسک کمتر موجب شده تا استراتژی ابری از گزینههای شرکتها محسوب شود. هر چند به وضوح استفاده از Google Cloud در حال افزایش است اما کسبوکارها باید نیازها و ظرفیتهای خودشان را در پیادهسازی این استراتژی ارزیابی کنند تا درک کنند که آیا رفتن به سمت استراتژی ابری شدن برای کسبوکارشان سودآور است یا متضرر خواهند شد.

۶- اعتماد و حکمرانی دادهها
تصمیمگیری و اعمال قدرت در مورد مسائل مربوط به دادهها، حکمرانی داده گفته میشود. در دسترس بودن دادهها نقش مهمی در ارزشمندی آنها دارد. به همین دلیل سازمانها پیگیرانه به دنبال تعادل میان دسترسی و امنیت داده هستند. سازمانها در حال یادگیری این موضوع هستند که حاکمیت داده میتواند به پرورش فرهنگ تحلیل کمک کند و نیازهای کسبوکار را برآورده کند.
۷- امنیت داده ها
امنیت و حریم خصوصی دادهها یکی از مهمترین ترندها هوش تجاری به حساب میآید. به نظر میرسد با توجه به گزارشهای مربوط به افشای دادهها و مسائل مرتبط با امنیت پایگاه داده، صاحبان کسبوکار به دنبال راهحلی امن هستند که خطر از دست دادن دادههای شرکت را از بین ببرند .
۸- افزایش اهمیت CDO و CAO
امروزه دادهها و تحلیل آنها هسته هر کسب و کار به شمار میروند. با گذر زمان حجم دادهها و تحلیل آنها به اندازهای بزرگ شده است که یک موقعیت جدید در شرکتها با نامهای مدیر ارشد دادهها (CDO) و تحلیلگر ارشد (CAO) به وجود آورده است. از این رو گرایشهای بازار هوش تجاری، این نقشها را به عنوان عاملی که برای کسب وکار ارزشی به ارمغان میآورد معرفی کرده است.
۹- هوش تجاری همکاری
این نوع هوش تجاری مبتنی بر همکاری است، که ترکیبی از ابزارهای مبتنی بر همکاری از جمله رسانههای اجتماعی و سایر فناوریهای وب با ابزارهای آنلاین هوش تجاری است. هوش تجاریِ مبتنی بر همکاری به منظور پرداختن به چالش جدید کسبوکار و ردیابی سریع چالشهای توسعه یافته است که درآن تحلیلها بیشتر شده و گزارشها نیز قابل ویرایش شدهاند. تمرکز اصلی ابزارهای جدید هوش تجاری، اطلاعات مبتنی بر همکاری، افزایش اطلاعات و تصمیمگیریهای مبتنی بر همکاری هستند.
۱۰- تجربه مصرف کننده
تحلیلهای مشتری نظیر سفر مشتری، تشخیص احساسات مشتری، تحلیل گفتار و تعاملات مشتری، تحلیلهایی در حوزه هوش مشتریان و بسیاری از تحلیلهای دیگر در انتظار کارشناسان خدمات مشتریان است. با پیش بینی نمودن رفتار مشتری، استفاده از دادهها بخش مهمی از تجربه مصرفکننده و رسیدن به موفقیت خواهد بود.
تیم AccBI به کمک نرم افزار Power BI به عنوان یک ابزار تجزیه و تحلیل کسب و کار، با نهایت سرعت این امکان را فراهم می سازد تا پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات، با استفاده از داشبورد های زنده و گزارش ها، آنها را با توجه به حساسیت مدیران در محدودیت دسترسی اطلاعات به رده های مختلف سازمان درون سازمان به اشتراک گذاشته و یا آنها را در برنامه یا وب سایت خود جاسازی کنید.
با افزایش انتظارات مصرف کنندهها، پشتیبانی از نیازهایشان با حجم وسیع دادهها به یک وظیفه سخت بدل شده است. تحلیل و پیشبینی رفتار مصرفکنندگان با مدیریت دادهها، هوش مصنوعی و اتوماسیون فرآیند هوشمند امکانپذیر خواهد بود.
